Aqualyx
- nehirurška alternativa liposukciji -

Upoznajte Aqualyx

Malo istorije. Istraživanje je počelo 2002.godine koje je sproveo tim lekara pod vođstvom prof. Paskvale Motolese (Italija). U 2007. prof. Motolese počinje praktičan rad sa formulacijom koja treba da potpuno uništi masne ćelije. Ovaj rad je doveo do novog ubrizgavanja-tehnike INTRALIPOTERAPIJE AQUALYX-om.

Aqualyx

Aqualyx (rastvor motorele)- Prvo ubrizgavanje medicinskog sredstva koje može selektivno i postepeno smanjiti količinu lokalizovanih masnih naslaga bez oštećenja površinskih slojeva dermisa i mišićnog tkiva. Da se ne bi oštetili ni mišić ni koža proizvod mora biti korektno aplikovan tačno u podkožnom sloju masnog tkiva. Sigurnost i uspešnost tretmana su u zavisnosti od ispravne tehnike primene Aqualyx–a vodenog rastvora natrijum-dehidroksilata, koji ima funkciju razbijanja adipocitne membrane. U cilju uspešne i bezbedne primene Aqualyx-a Privredno preduzeće Ramita D.O.O. organizuje stalne edukativne kurseve i distribucija Aqualyx-a je strogo ograničena na lekare polaznike tih kurseva.

Aqualyx je mikrogel, vodeni rastvor koji obuhvata polimer 3:6 anhidro-L-galaktoza i D-galaktoza, pufer sistemi, 3a, 12a-dehidroksi-56-24-dezoksiholna kiselina, natrijumova so, slani rastvor za injekcije. Preparat je biokompatibilan, potpuno se apsorbuje.

Tretman

Intralipoterapija je tehnika koja zahteva infiltraciju. Infiltracija se vrši pomoću specijalne tanke igle, specijalno dizajnirane za ovu vrstu infiltracije, koristeći jedinstvenu tehniku, za koju je potrebna posebna obuka. Potrebni su višestruki tretmani, koje određuje lekar.

ANESTEZIJA NIJE POTREBNA, jer je tretman apsolutno bezbolan.

Aqualyx zvuči futuristički, jer su rezultati trajni a masne ćelije se ne vraćaju nazad.

Adipociti se ne obnavljaju pa nemamo terapiju održavanja.

Aqualyx

Aqualyx, može da se infiltrira u izolaciji ali povećaće se njegova efikasnost ako ga kombinujete sa ultra zvukom ili kavitacijom. Na taj način se povećava drenaža tečnosti.

Pogodan je za lečenje lokalizovane gojaznosti. Koriste se za osnovnu ili srednju gojaznost. Kao što je na bokovima, kukovima, unutrašnja strana butina i kolena, stomak, grudni koš, dupla brada, buffalo grba.

Nije indikovan za lečenje gojaznosti ili prekomerne težine. Ne zamenjuje liposukciju ali može biti komplementarna sa njom.

Kako se ponašati posle infiltracije ?

Mogu se pojaviti 15 min. nakon infiltracije svrab,crvenilo, lokalizovana toplota, bol, hematoma. Najčešće svi ovi simptomi nestaju brzo nakon tretmana ali mogu trajati i do 6 dana.

Ne izlažite tretirano područje intenzivnom izvoru toplote (sunčanje, sauna). Savetuje se nošenje kompresivnih čarapa ili pojaseva nedelju dana po tretmanu.

Neželjena dejstva

Površinske modrice ili crvena edematozna reakcija. To su normalne reakcije na lečenje i nestaje u roku od nekoliko dana.

Kontraindikacije:

  • Trudnoća i dojenje
  • Osobe sa srčanim i bubrežnim bolestima
  • Osobe sa akutnim i hroničnim infekcijama
  • Autoimune bolesti
  • Dijabetičari
  • Psihijatriski bolesnici
  • Osobe sa poremećajem krvarenja i koagulacije, i tada proizvod koristiti oprezno
Aqualyx

U čemu je prednost AQUALYX formulacije?

Aqualyx NE SADRŽI fosfatidilholin, već kombinaciju aktivnih sastojaka koji smanjuju količinu masti. Stoga njegova primena nije bolna i nije povezana sa pojavom teških inflamacija.

Aktivni sastojak u proizvodu DEOKSIHOLAT-određuje njegovu visoku efikasnost i trajno uklanjanje masnog tkiva.

Šta dobijate ovom metodom?

Sa INTRALIPOTERAPIJOM AQUALYX-om modelujemo telo prirodno i rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana.

To je metod za nehirurško uklanjanje masnog tkiva u područjima gde nije pomogla dijeta ni fizička aktivnost.

Lečenje lokalizovane gojaznosti bez skalpela.